Турецький вантажний літак розбився під Бішкеком.

Аварія Boeing 747-400 авіакомпанії Turkish Airlines, який виконував регулярний рейс за маршрутом Гонконг-Бішкек-Стамбул, сталася зранку в понеділок, 16 січня, о 7.20 за місцевим часом.

 

 

Аварія сталася у той момент, коли пілоти здійснювали маневр посадки. Літак впав на селище Дача-Суу, яке розташоване за два кілометри на північ від бішкекського аеропорту «Манас». Внаслідок катастрофи, за даними МНС Киргизстану, були пошкоджені або повністю зруйновані 23 будинки – повідомило киргизьке інтернет-видання K-News.

 

За попередніми даними, загинуло щонайменше 33 особи. З них четверо – члени екіпажу,  решта – місцеві мешканці. 15 людей отримали поранення і доставлені в лікарню, шестеро з них – діти.

 

«Число загиблих і постраждалих може збільшитися, оскільки на даний час на місці катастрофи розбирають завали», – повіломила речниця Міністерства охорони здоров’я Киргизстану Олена Баялінова.

 

Міжнародний аеропорт «Манас» закрився, він не приймає і не випускає літаки. На місці катастрофи працюють рятувальники.

 

Влада Киргизстану створила спецкомісію для розслідування причин катастрофи. За попередніми даними фахівців, літак розбився через помилку пілотів. Про це на брифінгу повідомив перший віце-прем'єр-міністр Киргизстану Мухамметкалій Абулгазі.

 

Киргизькі ЗМІ повідомляють, що президент країни Алмазбек Атамбаєв в зв'язку з авіакатастрофою скасував візит до Китай і повернувся на батьківщину. Уряд країни оголосив 17 січня днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі.

16.01.2017