Стали відомими деякі деталі сценарію Brexit’а.

Британські ЗМІ оприлюднили окремі тези майбутнього виступу щодо цієї теми прем’єр-міністра Великої Британії Терези ​​Мей. 

 

 

За інформацією, яку телеканал Sky News оприлюднив на своєму сайті у неділю, 15 січня, сценарій виведення країни з Європейської Унії, який має незабаром оприлюднити  керівниця  кабінету міністрів, буде доволі жорстким. Зокрема, стратегія Brexit’а  передбачатиме вихід Об’єднаного Королівства  з єдиного європейського ринку. Це дозволить Лондону запровадити обмеження на свободу працевлаштування для громадян країн Євроунії  на британській території.

 

Також Велика Британія планує вийти  з Митного союзу з ЄУ та  з-під юрисдикції Європейського суду в Люксембурзі.  Припинення дії договору про Митний союз дозволить британському уряду розпочати перемовини про можливе укладення двосторонніх угод про вільну торгівлю з такими країнами, як США і Австралія.

 

Відомо, що британська прем'єрка Тереза ​​Мей оприлюднить сценарій виходу Великої Британії з Європейської Унії вже у вівторок, 17 січня. Її виступ відбудеться в урядовій кам’яниці для особливих прийомів – Ланкастер Гаус (Lancaster House) – в центрі Лондона.

 

За даними видання The Sun, Тереза ​​Мей має намір продемонструє відданість заявленій раніше формулі Brexit means Brexit (Brexit означає Brexit), що свідчить про категоричність розриву з Лондона з Брюсселем. Перші практичні кроки для реалізації перетворень на трьох зазначених напрямках можуть бути зроблені вже протягом 75 днів з моменту проголошення сценарію.

 

15.01.2017