Сенат США проведе власне розслідування російських кібератак.

Проведення розслідування про втручання Росії в американську президентську кампанію підтримали як демократи, так і республіканці в сенатському комітеті з розвідки.

 

 

«Дані спецслужб США про російські гакерські атаки дають підстави для глибокого занепокоєння, тому важливо отримати повне уявлення про масштаб діяльності російських спецслужб в Сполучених Штатах», – говориться в спільній заяві голови комітету, сенатора-республіканця Річарда Барра (Richard Burr) та його заступника сенатора від демократів Марка Ворнера (Mark Warner).

 

У заяві повідомляється, що комітет планує опитати високопоставлених представників адміністрації президента США Барака Обами. Також сенатори опитають новообраного главу Білого дому Дональда Трампа, котрий вступить на посаду 20 січня. «За необхідності комітет може видати повістки для залучення свідків до опитування», – йдеться в заяві, яку цитує видання Politico.

 

Потреба у розслідуванні виникла після оприлюднення підготовленої американською розвідкою доповіді про атаки на сервери Демократичної партії США в період передвиборної кампанії. Предметом розслідування повинні стати, окрім іншого, будь-які евентуальні розвідувальні контакти між Росією і особами, пов'язаними з виборчими штабами кандидатів у президенти.

 

Раніше американські спецслужби дійшли висновку, що Москва проводила «кампанію з метою вплинути» на результати президентських виборів 8 листопада 2016 року в США, підірвати демократичний процес і зганьбити репутацію кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон». Також американська розвідка встановила, що саме російський президент Володимир Путін наказав організувати цю кампанію.

14.01.2017