Уряд ФРН запросив до Берліна «підсанкційного» російського міністра.

Мова йде про керівника російського сільськогосподарського відомства  Олександра Ткачова.

 

 

Як пояснили у федеральному Міністерстві продовольства і сільського господарства Німеччини, Ткачова і двох супроводжуючих персон запрошено на зустріч аграрних міністрів країн-членів G20, яка розпочнеться 22 січня – повідомило видання Spiegel Online. «Стандартний текст запрошення було надіслано всім представникам “двадцятки”. При цьому російська сторона поки що не відповіла згодою на участь у заході», – повідомили в п'ятницю, 13 січня, в німецькому міністерстві.

 

Раніше німецький інформаційний портал Redaktionsnetzwerk Deutschland поширив повідомлення про те, що Берлін має намір запросити російського міністра, включеного до списку санкцій Європейської Унії. Для цього уряд ФРН підвищив статус заходу, прирівнявши його до зустрічі під егідою ОБСЄ. Адже Рада ЄУ надає обмежений дозвіл на в'їзд особам, котрі перебувають під санкціями, для участі в засіданнях в рамках ОБСЄ.

 

МЗС Німеччини вже підтвердив, що Олександр Ткачов внесений до списку учасників зустрічі глав міністерств сільського господарства країн G20. Крім того, під час перебування керівника російського Мінсільгоспу в Німеччині запланована його зустріч з німецьким колегою Крістіаном Шмідтом (Christian Schmidt) в закритому режимі. Міністерство закордонних справ ФРН при цьому підкреслило, що участь Ткачова в роботі ярмарку «Зелений тиждень» (Grünen Woche), який проходить в ці дні в Німеччині, не передбачається.

 

Видання Spiegel Online нагадало, що Крістіан Шмідт завжди виступав проти антиросійських санкцій і за кожної можливості домагався їх поступового зняття. Ткачов потрапив у «чорний список» Європейської Унії в зв’язку з анексією Криму Росією. 

13.01.2017