ВРЮ відсторонила з посади скандального суддю.

 

Вища рада юстиції відсторонила від посади до 12 березня суддю Вищого господарського суду України Артура Ємельянова.

 

Таке рішення ухвалили члени ВРЮ, заслухавши клопотання представників прокуратури та пояснення самого судді, повідомляє "Укрінформ".

 

"Клопотання Генпрокуратури задовольнити. Відсторонити від виконання обов`язків судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова на два місяці до 12 березня 2017 року", – оголосив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

 

Перед розглядом питання про відсторонення Ємельянова від посади судді член ВРЮ Павло Гречківський оголосив про самовідвід. Своє рішення він пояснив публікаціями у ЗМІ, в яких йому приписують спільний бізнес з Ємельяновим. Водночас члени ВРЮ відхилили самовідвід Гречківського. Таким чином він разом з іншими 14 членами ВРЮ брав участь в ухваленні рішення про відсторонення Ємельянова.

 

Співробітники Генпрокуратури повідомили про підозру у вчиненні злочинів суддям Вищого господарського суду України Артуру Ємельянову і Віктору Татькову, які в 2011-2014 році займали посади голови суду та заступника голови. За даними ГПУ, судді підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) КК України.

 

12.01.2017