У Міністерстві культури вважають, що зарано говорити про крадіжку стародруків з Музею книги.

 

Міністерство культури України стурбоване результатами звірки фондів Львівської національної галереї мистецтв, що показали нестачу 95 стародруків, але вважає, що до завершення повного звірення фондів Відділу книги робити висновки про відсутність музейних предметів передчасно. Про це інформує прес-служба Міністерства культури.

 

«Міністерством культури опрацьовується питання створення робочої групи для надання методичної допомоги в проведенні звірення в Львівській національній галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького», – ідеться у повідомленні.

 

За рішенням засідання Експертно-фондової комісії, Мінкультури  рекомендовано звернутися до музеїв та заповідників сфери управління відомства, які не надали матеріали щодо проведення звірення, в тому числі Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького, з проханням надати у 3-місячний термін підсумкові матеріали звірення для подальшого їх опрацювання.

 

Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г.Возницького має подати результати звірення до 1 березня 2017 року.

 

Як повідомляв Z, керівник ЛНГМ Тарас Возняк заявив у поліцію про зникнення 95 стародруків, серед яких і "Апостол" Івана Федорова. Натомість екс-керівник галереї Лариса Разінкова звинуватила його у фальсифікаціях.

12.01.2017