До Польщі прибули перші солдати бронетанкової бригади США.

Військово-транспортний літак у другій половині дня у суботу, сьомого січня, приземлився на польському летовищі Вроцлав-Страховіце.  

 

 

Літак доставив до Польщі 250 військовослужбовців зі складу Третьої бронетанкової бригадної бойової групи Четвертої піхотної дивізії США – повідомило Polskie Radio. Вони будуть дислоковані в містах в Жаґані, Свєнтошові, Сквєжині і Болєславці на заході країни.

 

Загалом у Польщі буде дислоковано основну частина бронетанкової бригади, яка зміцнить східний фланг НАТО в рамках операції Atlantic Resolve («Атлантична рішучість»). Тут же буде розташовано й штаб-квартиру бригадної групи.

 

У німецькому місті Бремергафені 6 січня розпочалося розвантаження американської військової техніки, доставленої транспортним судном Resolve. Кораблі Freedom і Endurance повинні досягти берегів Німеччини не пізніше восьмого січня. У Бремергафені цю техніку завантажать у залізничні вагони, після чого відправлять до місця призначення.

 

На відміну від інших підрозділів армії США, дислокованих в Німеччині й Італії, Третя бригада буде розміщена окремими підрозділами на ротаційній основі в різних країнах Східної Європи. Окрім Польщі, американських солдатів приймуть Румунія, Болгарія та Литва. Велика частина техніки буде розміщена в Німеччині, Бельгії та Нідерландах. Особовий склад бригади і техніка буде змінюватися що дев’ять місяців.

07.01.2017