ЦРУ офіційно заявило про гакерське втручання Росії у вибори в США.

Директор Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан в інтерв’ю телеканалу PBS в середу, 4 січня, запевнив, що його відомство володіє  «чіткими доказами» того, що Кремль організував кібератаки на передвиборчий процес в США.

 

 

При цьому Бреннан не розкрив зміст секретної доповіді, яку ЦРУ напередодні репрезентувало чинному президентові Баракові Обамі. Він попросив дочекатися п’ятниці, шостого січня, коли й буде оприлюднено певні допустимі витяги з відповідного розслідування, проведеного спільно ЦРУ, ФБР і Департаментом безпеки (раніше планувалося, що цю доповідь буде опубліковано у вівторок, третього січня).

 

«Той, хто сумнівається щодо втручання Росії, повинен дочекатися доповіді», – зазначив Бреннан в інтерв’ю, вказавши, що доповідь ЦРУ буде присвячений саме Росії та її активності в кіберпросторі під час останніх виборів президента США, на яких переміг Дональд Трамп.

 

«Доповідь являтиме собою всеосяжний і детальний розгляд того, що відбувалося під час президентських перегонів, і який вплив на них чинила Росія. У ній буде розглянуто, що робила Росія, як вона це робила і звідки ми це знаємо», – пообіцяв керівник ЦРУ.

 

Тим часом група американських сенаторів від обох партій готує законопроект про додаткові санкції проти Росії у зв'язку з її гакерськими атаками на американські інститути і діями в Україні й Сирії. Сенатор-демократ Бен Кардін, один з керівників сенатського Комітету з міжнародних відносин, заявив журналістам на Капітолійському пагорбі у вівторок, що він працює над законопроектом разом з «широкою групою» колег, в яку входять і демократи, і республіканці. Він висловив надію, що законопроект буде оприлюднено цього тижня. «Це буде всеосяжний законопроект, який міститиме дозвіл Конгресу на запровадження додаткових санкцій проти Росії», – розповів Кардін.

04.01.2017