Марін Ле Пен назвала Крим невід'ємною частиною Росії.

Лідер французької ультраправої партії  Front National  і кандидатка в президенти Франції заявила в інтерв'ю кільком радіостанціям і телекомпанії, що анексія Росією українського півострова 2014 року була легітимною.

 

 

Марін Ле Пен наголосила, що у неї своя позиція щодо Криму, яка не збігається ні з точкою зору США, ні з думкою Європейської Унії.

 

«Я абсолютно не вірю в незаконну анексію. Був референдум, мешканці Криму хотіли приєднатися до Росії. Я не бачу підстав ставити під сумнів цей референдум», – сказала вона у вівторок в інтерв'ю французькій телекомпанії BFMTV, а також Радіо Монте-Карло і RMC.

 

Раніше, в інтерв'ю французькому виданню Causeur Марін Ле Пен похвалила дії Росії в Сирії. «Всі звинувачують Росію в тому, що вона виконує "брудну роботу" в Сирії, але ніхто нічого не пропонує для звільнення Сирії від ісламістів. Послухайте сирійців, і ви побачите, чого вони хочуть, щоб Башар Асад виграв цю війну з фундаменталістами», – сказала Ле Пен.

 

Вона також назвала стиль правління російського президента Володимира Путіна «розумним протекціонізмом», додавши, що той «захищає інтереси своєї країни, її ідентичність».

 

Відповідаючи на питання радіостанції RMC про роль НАТО після розпаду Радянського Союзу, Марін Ле Пен запевнила, що в разі її обрання президентом, Франція залишить цю організацію, «принаймні, в складі її командування». У той же час, вона припустила, що після вступу Дональда Трампа на посаду президента США, «в НАТО багато що зміниться».

 

Марін Ле Пен також заявила, що перемога Дональда Трампа на президентських виборах в США підвищила її шанси стати президентом Франції. За її словами, Трамп зробив можливим те, що раніше вважалося неможливим.

 

Перший тур президентських виборів у Франції запланований на 23 квітня 2017 року.

03.01.2017