Поліція за 2 тижні вилучила 3 тис. контрафактних піротехнічних засобів.

 

Протягом 2-х тижнів правоохоронці перевіряли область щодо торгівлі піротехнічними засобами. За цей час вилучено 3 тис. таких засобів, розповів начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина, інформує прес-служба ГУ НП Львівщини.

 

«За два тижні, що минули від початку заходів, працівники поліції перевірили 126 стихійних ринків на території області – місця з найвищою ймовірністю торгівлі контрафактними петардами та феєрверками. За результатами рейдів вилучено понад 3000 піротехнічних виробів, що реалізовувалися населенню з порушеннями чинного законодавства.

 

Загалом правоохоронці склали 12 адміністративних протоколів за ст.195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів)», – йдеться у повідомленні.

 

У поліції наголошують, що перевірки триватимуть до 15 січня. До комплексу заходів залучатимуться спеціально створені групи з працівників превенції та інших зацікавлених служб.

 

Під час перевірок правоохоронці виявлятимуть не тільки канали контрабандного ввезення піротехніки на територію країни, а й осіб, які займаються її виготовленням та збутом, не маючи на це відповідних дозволів, а також тих, хто нехтує заходами безпеки при використанні.

 

Статтею передбачене покарання у вигляді штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів. Якщо ж особа протягом року вже піддавалася адміністративному стягненню за таке ж порушення, розмір штрафу може становити від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Як повідомляв Z, на території Львова ухвалою міської ради реалізація та використання піротехнічних засобів заборонені.

03.01.2017