Міністр-очільник ОБСЄ прибув на Донеччину.

 

Чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Себастьян Курц прибув із візитом на Донеччину.

 

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ на офіційній сторінці у twitter'і.

 

"Павло Клімкін та Себастьян Курц прибули до міста Маріуполь. Попереду насичена програма", – ідеться у інформації.

 

Робочий візит Себастьяна Курца триватиме два дні. "Метою візиту є ознайомлення керівника зовнішньополітичного відомства Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ із станом імплементації мінських домовленостей, соціально-економічною ситуацією в регіоні, зумовленою військовою агресією Росії проти України, а також реалізацією доброчинних проектів за участі австрійських гуманітарних організацій", – ідеться у коментарі МЗС.

 

Клімкін та Курц обговорять напрямки Австрійського головування в ОБСЄ в 2017 році, спрямовані на врегулювання конфлікту "в та навколо України", зокрема, щодо перспективи розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької та Луганської областей, зміцнення потенціалу СММ ОБСЄ в Україні з метою здійснення ефективного моніторингу та верифікації виконання мінських домовленостей.

 

03.01.2017