Мін’юст розробив проект будівництва нового СІЗО за межами центру.

 

Міністерство юстиції України завершило підготовку проекту державно-приватного партнерства щодо реалізації ініціатив з будівництва нових СІЗО у Києві та Львові. Незабаром розпочнуть конкурс на пошук інвесторів для реалізації цих проектів, ідеться на сайті Мін’юсту.

 

Речник управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків каже, що за планами, інвестор, який збудує новий СІЗО у Львові, отримає у приватну власність приміщення чинного СІЗО на вул. Городоцькій, 20, пише Zaxid.net.

 

«Побудова нового приміщення буде здійснюватись за принципом державно-приватного співробітництва. Міністерство юстиції здійснює пошук інвестора, який збудує новий ізолятор. Після цього йому передадуть приміщення діючого СІЗО», – пояснив Мирослав Демків.

 

Основні характеристики проектів та вимоги до пропозицій інвесторів опублікують на сайті Міністерства юстиції України в останній декаді січня 2017 року. Після цього оголосять конкурс на пошук інвесторів, які реалізують проекти з будівництва нових СІЗО.

 

Нове приміщення львівське СІЗО збудують на вул. Збиральній у промисловій зоні Сигнівка, відповідне рішення 2 роки тому ухвалила Львівська міська рада. Ізолятор буде розрахований на 1200 ув’язнених та обладнаний спортивним майданчиком, тренажерами і лікарнею.

 

Будівля, в якій розташований Львівський СІЗО, є найстарішою діючою в’язницею України. Будинок побудовано в 1614 році як монастир Святої Бригіди. У 1784 році будинок переобладнали під в'язницю, відому під назвою «Тюрма Бригідки». З 1946 року установа функціонує як місце попереднього ув'язнення – слідчий ізолятор.

03.01.2017