Російська влада закрила школу для дітей англомовних дипломатів.

Як повідомляє телеканал CNN з покликом на представника американської влади, знайомого зі ситуацією, таким чином Кремль відреагував на нові антиросійські санкції Вашингтона,  запроваджені  з боку США у зв’язку з атаками кремлівських гакерів на американські сайти.

 

 

Інформація про закриття школи, в якій навчалися діти дипломатів США, Великої Британії і Канади, надійшла в ніч на 30 грудня, через кілька годин після оголошення Державним департаментом Сполучених Штатів та американським Міністерством фінансів про нові санкції проти Росії. Москва також заборонила американцям відвідувати будинок відпочинку для співробітників американського посольства, розташований в Срібному Бору – повідомляє телеканал CNN.

 

Ще ввечері у четвер, 29 грудня, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова пообіцяла, що вже наступного дня американцям слід очікувати «офіційних заяви, контрзаходів і багато всього». Тепер стало очевидним, що погрози Москви виявилися не пустими.

 

Нагадаємо, що  в четвер влада США оголосили про запровадження нових санкцій проти РФ у зв'язку з російськими гакерськими атаками під час виборів американського президента. У той же день Держдепартамент заявив, що Сполучені Штати висилають з країни 35 російських дипломатів, які, за твердженням Вашингтона, займалися діяльністю, несумісною з їхнім офіційним статусом. Окрім цього, будуть закриті російські об'єкти в Нью-Йорку і Меріленді, які, на думку американської сторони, використовувалися в розвідувальних цілях.

30.12.2016