СБУ оприлюднила записи телефонних розмов полковника Без'язикова.

 

Служба безпеки України повідомила полковнику Івану Без'язикову, заарештованому після звільнення із 2-річного полону у бойовиків, підозру у вчиненні державної зради.

 

Про це інформує прес-служба СБУ.

 

"Служба має беззаперечні докази (показання свідків та оперативно-технічні матеріали) того, що зрадник співпрацював з розвідувальними структурами бойовиків, які підконтрольні російським спецслужбам, і навіть займав там одну з керівних посад", – прокоментував заступник начальника головного слідчого управління СБ України Віталій Маяков.

 

Служба безпеки також оприлюднила записи телефонних розмов із бойовиками, котрі він здійснював на окупованих територіях. Як випливає із матеріалів, полковник із позивними "Луіз", "Дядя Ваня" працював на волі, допомагав проросійським силам у аналітиці та логістиці. Судячи зі всього, він набув авторитету серед сепаратистів, адже на одному з записів сепаратисти обговорюють подарунок для перебіжчика.

 

При цім перший із записів за участю "Луіза" датований серпнем 2014 року – якраз у дні кривавих подій під Іловайськом. Без'язиков же потрапив до полону допіру у липні. СБУ вважає, що аґент був завербований на другий тиждень полону.

 

Судячи з записів, дружині Без'язикова повідомили про те, що чоловік є живим-здоровим аж восени 2015 року. При цім ватажки руху "ДНР" запевнили жінку, що її партнер повертатися додому не планує й добре почувається на окупованих територіях.

 

Івана Без'язикова, екс-начальника розвідувального відділу штабу управління 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ заарештували у грудні 2016-го.

 

29.12.2016