Прокуратура звернулась до суду у справі афери з комунальними приміщеннями.

 

Прокуратурою в інтересах Львівської міської ради подано позови щодо повернення в комунальну власність незаконно вибутих приміщень, інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

 

Йдеться про низку об’єктів комунального нерухомого майна, розташованих в центральній частині міста, які незаконно вибули з власності громади через аферу за участі нотаріусів та підставних осіб.

 

Прокуратурою області встановлено, що право власності на 8 таких об’єктів набуто окремими фізичними особами на підставі підроблених розпоряджень голови Галицької районної адміністрації м. Львова, внесено в статутний фонд юридичних осіб та в подальшому декілька разів відчужено.

 

За вказаним фактом органами поліції проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України (шахрайство). З метою недопущення подальших дій з цими приміщеннями, на них накладено арешт.

 

Разом з тим, з метою повернення вказаних об’єктів із незаконного володіння у комунальну власність, прокуратурою підготовлено 2 позови в інтересах Львівської міської ради про витребування від добросовісних набувачів нежитлових приміщень загальною площею понад 340 кв.м. по вул. К. Левицького, 22 та Ю. Дрогобича, 4 у м. Львові.

 

Крім того, прокуратурою здійснено вступ у розгляд 2-х справ за позовами Львівської міської ради про витребування ще двох приміщень, які вибули з комунальної власності за аналогічною схемою, а саме по вул. Свєнціцького, 7 площею 270 кв.м. та Стецька, 11 площею 339 кв.м.

 

Щодо ще 4-х об’єктів, прокуратура проводить додатковий збір матеріалів з метою заявлення аналогічних позовів.

 

Як повідомляв Z, у результаті шахрайства міська рада втратила кілька десятків приміщень в центрі Львова. У свою чергу, юридичне управління ЛМР також звернулось до суду з позовами про повернення майна.

28.12.2016