У міськраді пропонують зробити центр міста пішохідним.

 

В Івано-Франківську обговорюватимуть проект рішення виконавчого комітету міської ради «Про створення пішохідної зони з визначенням паркувальних місць у історико-архітектурній частині міста», ідеться на сайті міськради. 

 

Розробник проекту регуляторного акта – управління транспорту та зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

 

Задекларована мета проекту рішення – підвищення рівня безпеки та комфортного руху пішоходів в центральній частині міста і підвищення туристичної привабливості міста.
 

Проектом рішення пропонується створити пішохідну зону з визначенням паркувальних місць у історико-архітектурній частині міста в межах вулиць Галицька (від вул. Новгородська до ресторану «Фран-Ко»), Станіславська, Тринітарська, Шеремети, Старозамкова, Страчених націоналістів, Вірменська, Труша, Л.Українки (від вул. Вітовського до вул. Труша), Вітовського (від вул. Л. Українки до пл. Ринок), пл. Міцкевича (від вул. Крушельницької до вул. Вітовського), пл. Ринок та майдан Шептицького.
 

З 1 березня пропонується заборонити наскрізний проїзд та обмежити в’їзд транспортних засобів в пішохідну зону. Допускається в’їзд лише спеціального автотранспорту зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов’язків (прокуратура, патрульна поліція, Служба безпеки України, пожежна охорона, швидка медична допомога, аварійний спеціалізований транспорт міських комунальних служб); транспортних засобів організаторів масових заходів, якщо є розпорядження міського голови; транспортних засобів власників квартир (будинків), розташованих в межах пішохідної зони при пред'явленні підтверджуючого документа із зазначенням реєстрації місця проживання або свідоцтва про право власності на житлове приміщення за їх умови паркування у внутрішніх подвір’ях та на прибудинкових територіях; транспортних засобів з метою паркування їх в І паркувальній зоні та на паркувальних майданчиках.
 

Завезення товару автотранспортними засобами в заклади торгівлі, які розташовані в межах пішохідної зони, здійснюється з 23:00 до 06:00. В інші години підвезення товару дозволяється за допомогою підручних засобів (візки та ін.).

27.12.2016