Новим послом РФ в Туреччині імовірно стане Михайло Бабич.

Нагадаємо, це той самий Бабич, котрого не заакцептував Київ у ролі посла Росії в Україні через його приналежність до російських компетентних органів.

 

 

На даний момент Михайло Бабич працює повноважним представником президента РФ в Приволзькому федеральному окрузі. Про нього, як найімовірнішого кандидата розповів російський телеканал «Дождь» з покликом на свої джерела близькі до адміністрації президента Росії. Хоча прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков відмовився підтверджувати «Дождю» таку інформацію.

 

За словами ж джерела телеканалу, призначення Бабича послом в Туреччині може свідчити про підвищення інтересу Москви в цій країні.

 

Бабич працював на важливих посадах у багатьох регіонах: був заступником голови уряду Московської області, заступник голови адміністрації Івановської області і керівником уряду Чечні. Окрім цього він протягом двох скликань був депутатом Державної думи Росії, після чого став повпредом президента Путіна. На посаду посла РФ в Україні Михайло Бабич був запропонований влітку 2016 року після звільнення з цієї посади Михайла Зурабова. Росія запросила агреман від України, але отримала відмову. Українська сторона мотивувала це відсутністю у Бабича дипломатичного досвіду, його участю в ухваленні рішення про приєднання Криму до Росії, а також тим, що всупереч дипломатичній таємниці його призначення на посаду обговорювалося публічно
 

Нагадаємо, що попередній посол РФ в Туреччині Андрій Карлов був застрелений 19 грудня в художній галереї в Анкарі. Його вбивця, 22-річний поліціянт Мевлют Мерт Алтинташ, в момент вчинення атентату вигукнув, що це помстива за злочини Росії в Алеппо.

27.12.2016