Звести в області сміттєпереробні заводи хочуть 20 компаній.

 

За будівництво сміттєпереробних заводів на Львівщині зараз конкурують 20 компаній, заявив під час звіту за 2016 рік голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, інформує Zaxid.net.

 

Як повідомляв Z, ЛОДА оголосила конкурс ще на початку грудня. Зараз шукають підрядника, що розпочне будівництво сміттєпереробних заводів, яких має бути 3.

 

Під підприємства визначили 3 потенційні ділянки: на території колишньої Новороздільської «Сірки», «Сірки» в Яворівському районі та сміттєзвалища на Дрогобиччині. До середини лютого приймають пропозиції всіх компаній, що охочі долучитися. Зараз подали заявки навіть підприємства з-за кордону.

 

Одночасно, звітують в ЛОДА, попри ситуацію з львівським сміттєзвалищем, область цьогоріч прибирали ретельно: сміття з 1900 населених пунктів вивозили на 20 обласних полігонів, що мають сертифікацію.

 

«Після того, як відбудеться перший етап конкурсу, після того, як ми зрозуміємо стратегії компаній, які подадуться на цей етап, після того, коли ми зрозуміємо кінцеву технологію, якою відбуватиметься переробка твердих побутових відходів, ми обов’язково проведемо громадське обговорення», ― уточнив Олег Синютка.

26.12.2016