Марцінків нарешті погодився на карантин у школах міста.

 

Від сьогодні, 26 грудня, в Івано-Франківську оголошений карантин через високу захворюваність на ГРВІ та грип. Відповідне рішення ухвалила міська влада, повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

Як повідомляв Z, минулої п’ятниці у міській раді освітяни наполягали на продовженні навчання у школах міста до 30 грудня, мотивуючи це підсумковими контрольними роботами і тим, що протягом тижня кількість учнів, які відвідують школу, знову почала зростати.

 

Уранці 23 грудня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомляв, що карантину не буде, а канікули триватимуть з 30 грудня до 13 січня.

 

Проте це рішення довелось змінити через лист від Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» з рекомендацією призупинити навчально-виховний процес в загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах міста з 26 грудня.

 

Епідеміологи фіксують в Івано-Франківську найвищий в області показник захворюваності на ГРВІ та грип. За даними департаменту охорони здоров’я, за 50-й тиждень року в Івано-Франківській області по медичну допомогу з приводу ГРВІ та грипу звернулося майже 11 тисяч людей, що на 75% відсотків більше, ніж за попередній тиждень. З них майже 4300 – діти. 300 дітей госпіталізовано.

26.12.2016