Ксенофобські політсили нарощують популярність після теракту в Берліні.

Так рейтинг правопопулістської партії Alternative für Deutschland (Альтернатива для Німеччини) зріс за останні кілька днів на 2,5 відсоткових пунктів.

 

 

Якби вибори до німецького Бундестаґу відбулися найближчої  неділі, то за цю партію віддали б свій голос 15,5 відсотка німецьких виборців. Такі дані, опубліковані в п'ятницю, 23 грудня, газетою Bild з посиланням на проведене соціологічним інститутом INSA дослідження.

 

Alternative für Deutschland вже досягала в опитуванні INSA 15,5 відсотка, сталося це 27 вересня 2016 року. З тих пір рейтинг праворадикальної проросійської партії неухильно зменшувався, допоки до середини грудня не досяг 13 відсотків.

 

Тим часом Християнсько-демократичний союз (ХДС), очолюваний бундесканцлеркою Німеччини Анґелою Меркель втратив після теракту 1,5 процентних пункти. Зараз його рейтинг становить 31 відсоток. Популярність Соціал-демократичної партії Німеччини знизилася на один пункт до 20,5 відсотка. Вільна демократична партія позбулася 0,5 процентних пункту і опустилася до рівня 6 відсотків. Лише показники Партії зелених і Лівою партії залишилися без змін – 10 і 11,5 відсотка відповідно.

 

Нагадаємо, що внаслідок теракту 19 грудня, коли завантажена сталевими балками вантажівка врізалася в натовп людей на різдвяному ярмарку в центрі Берліна, загинули 12 людей, близько 50 осіб отримали поранення. Тунісець Аніс Амрі, підозрюваний у скоєнні теракту, був в п'ятницю убитий під час перестрілки з карабінерами в Мілані.

23.12.2016