В онкодиспансері відкрили хіміотерапевтичне відділення.

 

Xіміотерапевтичне відділення   відкрили на базі Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру сьогодні, 23 грудня, інформує прес-служба Тернопільської облради.

 

Відділення розраховане на 25 ліжок. Тут працюватимуть 3 лікарі, 8 медичних сестер і 9 молодших медичних сестер.

 

«Ще донедавна Тернопільський обласний онкологічний диспансер був єдиним онкологічним закладом в Україні, що не мав в своєму складі самостійного відділення для проведення хіміотерапевтичного лікування. Зараз тут зможуть лікуватися не тільки жителі Тернопільщини, а й інших областей західного регіону. Введення в роботу окремого відділення для планування та проведення курсів хіміотерапевтичного лікування дозволить розвантажити хірургічні стаціонарні відділення, покращити умови перебування пацієнтів у нашому закладі, підняти на якісно новий рівень надання медичної допомоги онкологічним пацієнтам, використовуючи також економічно вигідні форми лікування – денний стаціонар та стаціонар одного дня», – каже головний лікар закладу Леонід  Шкробот

 

За його словами,  про відкриття відділення ішлося ще з 2012 року. Однак це постійно відтерміновувалося у зв’язку з реконструкцією поліклінічного відділення та відсутністю фінансування.

 

Загалом, на створення відділення залучено 632 898 грн. З них з обласного бюджету та субвенцій – 408 768 грн., за рахунок добровільних внесків – 221700 грн. Також від благодійних фондів з Німеччини та Франції у вигляді гуманітарної допомоги отримано функціональні ліжка з матрацами та інший інвентар.

23.12.2016