На пункті пропуску «Краковець» запрацювали окремі смуги руху для автівок з українською та іноземною реєстрацією.

 

Від сьогодні, 22 грудня, на прикордонному пункті пропуску «Краковець» впроваджено експеримент із розмежування смуг руху автомобілів з українською та іноземною реєстрацією, повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, інформує ВЗ.

 

Зі слів Олега Синютки, приблизно за кілометр до прикордонного пункту пропуску «Краковець» облаштували реверсну смугу – це буде окремий додатковий пас для машин з українською реєстрацією. Його відгородили тимчасовими обмежувачами – парапетами, які  придбали у Польщі. Первинна вартість парапетів перевищувала 700 тис. грн, але вклалися у суму, навіть меншу ніж 400 тис. Частина грошей – зі спецфонду митниці, ще частину надали підприємці, які провадять зовнішньоекономічну діяльність.

 

Як повідомляв Z, на пункті пропуску «Краковець» ще півроку тому мав запрацювати експеримент з розділення смуг для автомобілів з українською та іноземною реєстрацією. Ідею розмежування руху підтримали митники і прикордонники. Реалізація проекту потребувала організаційних заходів (наприклад, залучення патрульної поліції, яка б реґулювала рух) і фінансових витрат. Як зазначив Олег Синютка, якщо експеримент на «Краковці» виправдає себе, цей досвід поширять на інші пункти пропуску українсько-польського кордону.

22.12.2016