ВРУ віддала місцевим бюджетам 5% ренти від видобутку нафти й газу.

 

Верховна Рада вчора, 20 грудня, ухвалила законопроект №3038, що передбачає розподіл ренти від видобутку нафти й газу між державним та місцевими бюджетами у співвідношенні 95:5, інформує Курс

 

З 2018 року рентна плата за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату розподілятиметься вміж місцевими бюджетами області: 2% – в сільські, селищні та міські бюджети, 1,5% – до обласних бюджетів та 1,5% – до районних бюджетів.

 

В Івано-Франківській області видобувається великий обсяг нафти і газу, з якого в державний бюджет щорічно сплачується близько 2 млрд грн. За цим законом, в області залишатиметься близько 100 млн грн.

 

«Через рік з видобутку надр до обласного бюджету щорічно надходитиме близько 30 мільйонів, приблизно стільки ж буде поділено між всіма бюджетами районів та ОТГ, де працюють нафтогазові компанії, а такі села як Битків, Пасічна, Спас, Ясеновець та інші, де ведеться активний видобуток, отримуватимуть близько 1 мільйона до своїх бюджетів», – зазначив народний депутат від області Юрій Дерев’янко.

21.12.2016