Громада УГКЦ віддала у користування вірменам храм святого Григорія.

 

У Бережнах на Тернопіллі громада УГКЦ передала громаді Вірменської апостольської церкви храм св. Григорія XVIII ст., інформує РІСУ.

 

Первісно цей храм будували як вірменський, але в радянські часи він стояв пусткою, а зі здобуттям Україною незалежності ним заопікувалася греко-католицька парохія. Із 2004 р. будівлю церкви включили ще й до складу Бережанського державного історико-архітектурного заповідника.

 

Громаду Вірменської Апостольської Церкви зареєстрували у Тернополі 27 червня 2014 р. і вона звернулися з проханням надати вірменський храму у Бережанах їй у користування.

 

«Вірменська громада м. Тернополя звернулася до нашої парафії з проханням передати храм у їхнє користування. Бережанська громада пішла на зустріч громаді Вірменської Апостольської Церкви. Було підготовано меморандум про спільне майбутнє використання храму. Вірменський священик, що навідуватиме вірменську церкву у Бережанах, має осідок у Чернівцях. Цими днями Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна підписав розпорядження про передачу храму у користування вірменській громаді», – розповів синкел з питань стратегії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Віталій Козак.

19.12.2016