Офіційно: Уряд націоналізував "Приватбанк".

 

Кабінет міністрів України на засіданні в неділю прийняв рішення про перехід ПАТ "Приватбанк" у стовідсоткову державну власність.

 

Уряд ухвалив рішення на підставі результатів засідання Ради національної безпеки та оборони України, а також пропозицій Національного банку та Ради фінансової стабільності.

 

"Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "Приватбанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів", – повідомляє прес-служба Кабміну.

 

"Ці дії відбуваються у чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями та за їхньої підтримки", – запевнили в уряді.

 

"Перехідний період починається з 19 грудня. Держава забезпечить плавний перехід, стабільну роботу цієї установи у звичному для її клієнтів режимі. В уряді виходять із того, що ухвалене ним відповідальне рішення врятувало як Приватбанк, так і всю банківську систему", – заспокоюють у КМУ.

 

У понеділок о 8:30 ранку про деталі націоналізації повідомлять на прес-конференції міністр фінансів Олександр Данилюк та голова Нацбанку Валерія Гонтарєва.

 

Окремі заяви мають зробити президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

19.12.2016