Гонтарева закликає облишити ілюзії й негайно відновити співпрацю з МВФ.

 

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що зволікання з відновленням відносин з Міжнародним валютним фондом загрожує фінансовій стабільності України.

 

Про це вона заявила на конференції в Києві, інформує УНІАН.

 

"Я хочу вам сказати, щоб ні у кого не було ілюзій: якщо ми негайно не відновимо співпрацю з Міжнародним валютним фондом... на ваших очах наші резерви почнуть танути, як і можливості нашого ринку", – зазначила голова центрального банку.

 

Валерія Гонтарева нагадала, що цього року реґулятор чотири рази змінював прогнози щодо резервів, зокрема й прогноз на кінець року, у зв'язку з постійною затримкою фінансування від МВФ.

 

18 листопада Міжнародний валютний фонд оприлюднив заяву за підсумками роботи останньої місії в Україні, згідно з якою однією з умов успішного завершення третього перегляду програми є ухвалення урядового проекту державного бюджету на 2017 рік, сформованого з урахуванням орієнтирів реформ, схвалених МВФ. Також фонд очікує збереження в Україні фінансової стабільності та продовження заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією.

 

14.12.2016