Турчинов звинуватив Росію у гакерських атаках на урядові онлайн-системи.

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що за потужними кібератаками, спрямованими проти низки урядових комп'ютерних систем, стоять кіберзлочинці з Росії.

 

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

 

"Ці атаки були заздалегідь сплановані і скоординовані з єдиного центру, розміщеного у РФ", – зазначив секретар РНБО, додавши, що атаки здійснювалися з використанням комп'ютерних мереж, розташованих у різних країнах. Втручання було спрямоване не лише на інформаційні ресурси українських державних органів, а й об'єктів критичної інфраструктури і установ недержавного сектору.

 

"Одне з головних завдань кіберзлочинців полягало у дестабілізації фінансово-банківського сектору України напередодні Нового року, що мало призвести до зриву кампанії з соціальних виплат, ускладнення функціонування провідних державних установ і блокування бюджетного процесу", – прокоментував Турчинов.

 

Секретар РНБО зазначив, що напади тривають, проте кіберпідрозділи ДССЗЗІ, СБУ та НПУ утримують системи.

 

За словами Турчинова, питання про зміцнення кіберзахисту державних інформаційних ресурсів в умовах агресивних проявів гібридної війни з боку РФ розглянуть на нараді з керівництвом уряду у ситуаційному центрі РНБО. "За результатами обговорення буде ухвалено деталізований план заходів з підвищення рівня кіберзахисту", – пообіцяв Турчинов.

 

14.12.2016