У Росії відібрали право провести чемпіонат світу з бобслею і скелетону.

Відповідне рішення увалила Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF). Змагання планувалося провести у другій половині лютого 2017 року в Сочі.

 

 

Тож чемпіонати світу зі згаданих видів спорту вирішено перенести в іншу країну.

 

У повідомленні на сайті IBSF зазначається, що «в такий складний час» федерація вважає за доречне не проводити такі змагання в Росії. У повідомленні пояснюється, що таке рішення ухвалене з двох причин.

 

Першою з них IBSF називає бажання дати всім спортсменам і тренерам всіх національностей можливість сфокусуватися на змаганнях, а «не на дискусіях і звинуваченнях – не важливо, обґрунтованих чи ні».

 

Другою причиною федерація називає «актуальний клімат», який, як йдеться в повідомленні, не дозволить оцінити всі старання російських організаторів і всю красу траси в Сочі.

 

Також в повідомленні міститься заклик поважати принцип презумпції невинуватості і не звинувачувати ні в чому жодних спортсменів без вагомих доказів.

 

Нагадаємо, що минулої п'ятниці, 9 грудня, було опубліковано другу частину доповіді канадського юриста Річарда Макларена про систему використання допінґу у російському спорті. У ньому стверджується, що з 2011 року в маніпуляціях з допінґ-тестами брали участь тисячі російських спортсменів і спортивних функціонерів.

 

Зокрема, в доповіді згадувалося, що на вживанні заборонених препаратів піймалися два російських олімпійських чемпіони, котрі завоювали золоті олімпійські медалі в Сочі 2014 року. Їхні імена не наводяться, але можна зробити припущення, що мова йде саме про бобслеїстів.

 

Ще за два дні до виступу Макларена Міжнародний олімпійський комітет пролонґував санкції проти Росії, які були запроваджені 19 липня. МОК закликав федерації зимових видів спорту зупинити підготовку до вже запланованих змагань в Росії. Таким чином, IBSF стала першою федерацією, яка дослухалася до рекомендацій МОК. 

13.12.2016