◦ ◦ ◦ ◦ ◦

Народні кухні. У Львові є тепер 15 народніх кухонь, у яких одержує поживу вбоге українське населення. В 12-ох кухнях видаються обіди безплатно, в 3-ох безплатно та за малими оплатами. Ці кухні є в заряді Суспільної Опіки.
Доживлювання дітей у школі. Для дітей у школах ведеться акція доживлювання. З неї користає понад 6342 школярів і понад 1208 дітей у дитячих садках. У школах є кухні, які видають дай дітей сніданки та обіди.
Допомога полоненим. В теперішній передсвяточний час не можна забувати, що в таборах для полонених перебуває ще 150 тисяч українців. Їх покищо не можна звільнити. Для цих наших братів організується харчові посилки по 5 кг. кожна. В цій допомозі не може забракнути ні одного українця.
Щадити електричний струм. Станиславів. Запаси кам'яного вугілля в міській електрівні невеликі. Щоб місто не залишилося без світла, управа міста наказала щадити якнайбільше електричний струм. Окремим оголошенням розпоряджено: 1) праця у всіх урядах ведеться одноразово до 4-ої попол., 2) крамниці можуть бути відкриті лиш до год. 17-ої попол., 3) в приватних домах вільно освітлювати лиш одну кімнату слабою жарівкою, найдалі до 21 год. вечором. Коридори можуть бути освітлені лиш до 21 год., 4) для ресторанів і каварень визначено такі поліційні години: "Київ", "Одеса", "Під дубом" до 21 год. вечором. усі інші до год. 19-ої вечором. В жидівській дільниці такі самі обмеження на годину скоріше. Хто не слухатиме них приписів, буде покараний навіть вилученням електричного струму на зимовий час. Крім цього неслухняних можуть постигнути ще гостріші кари.

13.12.1941

До теми