Клімкін: Росія вичікує зміни лідерів.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що російська сторона навмисне затягує переговорний процес щодо врегулювання ситуації на Донбасі, очікуючи зміни керівництва у низці ключових держав світу.

 

Про це Клімкін сказав у інтерв'ю аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"Росія навмисне тягне час. Логіка затягування пов'язана з тим, що, на мою думку, вони чекають зміни умов, наприклад, зміни американського керівництва і можливості з ним домовлятися, послаблення позицій Європи і таке інше", – сказав міністр.

 

Голова зовнішньополітичного відомства наголосив, що зараз фундаментально є важливою трансатлантична і європейська солідарність. "Ідеться не лише про санкції. Якщо є солідарність, то Росії нема місця в цивілізованому світі. А жити поза ним – неможливо", – підкреслив Клімкін.

 

Міністр підозрює, що Росія зокрема сподівається зміни учасників "нормандського формату". "У "нормандському форматі" є учасники, котрі перебувають глибоко в темі, і цим теж хоче скористатися Росія – втратити таких ключових політиків, для котрих це не просто політичне питання, а ще й емоційне", – зазначив міністр.

 

Зокрема, Клімкін шкодує, що з переговорів може вийти Франк-Вальтер Штайнмаєр. "Штайнмаєр за ці всі роки не просто знає ситуацію, він знає її в деталях. Ми, звісно, зичимо йому стати президентом, та я казав йому, що нам шкоду, що він вийде із переговорного процесу", – сказав голова МЗС.

 

13.12.2016