Облрада поскаржиться на Садового Кабміну і в Генпрокуратуру.

 

Депутати Рівненської обласної ради на найближчому засіданні сесії голосуватимуть за звернення зі скаргою на міського голову Львова Андрія Садового до ГПУ через вивезення львівського сміття на Рівненщину, інформує рівненське РадіоТрек.

 

«Нещодавно львівська вантажівка із побутовими відходами перекинулася біля міста Дубно, напередодні ж на території недіючого хлібокомбінату, поблизу села Діброва Млинівського району, було виявлене стихійне сміттєзвалище побутових відходів зі Львова. Також маємо інформацію про те, що зі львівських самоскидів сміття перевантажують у рівненські, а після цього транспортують на територію рівненського сміттєвого полігону. Останній же не може вмістити весь об’єм навіть рівненських твердих побутових відходів, не говорячи про сміття зі Львова», – ідеться у зверненні. 

 

Депутати наголошують, що Рівненщина - одна з найчистіших областей України, і що вони не дозволять перетворити її «на стічну канаву твердих побутових відходів зі Львова».

 

«Ми, депутати Рівненської обласної ради, висловлюємо свій протест та обурення Вашими спробами перетворити Рівненщину на несанкціонований полігон для сміття. Вимагаємо вжити термінових заходів щодо припинення вивезення твердих побутових відходів зі Львова у міста і села Рівненської області», – звертаються депутати і особисто до Андрія Садового. 

 

У разі виявлення нових фактів забруднення території Рівненщини львівськими відходами, депутати обіцяють, що мешканці області блокуватимуть автотранспорт зі сміттям, а вони звернуться до суду.

 

Окрім того, депутати просять Кабмін та Генпрокуратуру дати правову оцінку таким діям міського голови Львова Андрія Садового, а у разі виявлення порушень негайно притягнути його до відповідальності, передбаченої чинним законодавством.

13.12.2016