Перерахунок голосів у Вісконсині підтвердив перемогу Дональда Трампа.

Таким чином ініціатива повторного огляду результатів голосування на виборах президента США, з якою виступала екс-претендентка на посаду президента США від Партії зелених Джилл Стайн, завершилася безрезультатно.

 

 

Перерахунок голосів у Вісконсині завершився у понеділок ввечері, 12 грудня. За підсумками процедури перевірки кандидат-республіканець хай і незначно – на 0,06 відсотка – та все ж поліпшив свій попередній результат, отримавши перевагу над кандидаткою-демократкою Гілларі Клінтон у 22.748 голосів – повідомило виданя Washington Post. Загалом же в штаті близько трьох мільйонів громадян наділених правом голосу.

 

У штаті Пенсільванія, де федеральний суддя заблокував рішення про перерахунок виборчих бюлетенів, результати не змінилися: мільярдер заручився 44 тисячами голосів. Таким чином республіканець обійшов свою суперницю від демократів менш, ніж на один відсоток.

 

Нагадаємо, що з ініціативою перерахунку виборчих бюлетенів виступала колишня претендентка на президентську посаду від Партії зелених Джилл Стайн. У листопаді вона звернулася з відповідним запитом до влад штатів Вісконсін, Пенсільванія і Мічиган. В останніх двох штатах перегляд підсумків голосування був заблокований судовими інстанціями.

 

У всіх трьох штатах Дональд Трамп виграв з мінімальною перевагою, що вважається ключовим чинником його перемоги на виборах. Сама Стайн в кожному з цих штатів набрала близько одного відсотка голосів підтримки.

13.12.2016