Перед виборами в ОТГ спостерігачі фіксують численні порушення.

 

Перед виборами у 6 об’єднаних територіальних громадах на Львівщині, які відбудуться 18 грудня, найбільше порушень, які фіксують спостерігачі, пов’язані з агітацією, розповіла координатор спостереження за виборами в ОТГ від Громадянської мережі «Опора» Наталія Радиш, інформує ЗіК.

 

«Попри те, що виборчий процес почався в кінці жовтня, активність кандидати почали виявляти лише останні тиждень-півтора. До цього наші спостерігачі не фіксували якихось грубих адміністративних правопорушень. Так, були питання до того, як працюють комісії. Деякі з них, можна сказати, саботували роботу, тому що їх члени не приходили на засідання. У результаті цього не можна було внести зміни до складу комісій, які утворила та територіальна комісія. Але через тиждень-два ці проблеми були вирішені», – зазначила вона.

 

Наталія Радиш повідомила, що зараз найбільше порушень, які фіксують спостерігачі, пов’язані з агітацією.

 

«На двох кандидатів у Судовій Вишні наші спостерігачі написали скаргу у територіальну комісію про те, що розповсюджується по всьому місту агітація без вихідних даних», – сказала вона і додала, що ще одне найбільш поширене порушення на цих виборах – це розповсюдження агітаційних матеріалів у невстановлених місцях.

 

Окрім того, Наталія Радиш зазначила, що вибори до об’єднаних громад в інших областях, які відбулися вчора, вкотре засвідчили, що на сільських дільницях дуже поширеним порушенням є видача бюлетенів без паспортів. Члени комісій мотивують це тим, що «всі всіх знають», але координатор спостереження за виборами наголосила, що це є порушенням закону.

 

Також вона повідомила, що на цих виборах працює гаряча лінія «Опори», куди можна повідомляти про порушення: (044) 591 44 44.

 

18 грудня вибори мають відбутися у трьох громадах у Мостиському районі і по одній громаді у Старосамбірському, Пустомитівському і Буському районах.

12.12.2016