Облрада не підтримала звернення щодо антиукраїнських настроїв в Польщі.

 

Сьогодні, 9 грудня, під час засідання сесії Івано-Франківської обласної ради депутати відмовились підтримати звернення до керівництва держави щодо антиукраїнських настроїв в Польщі, ініційоване свободівцями, інформує Фіртка.

 

Раніше, як повідомляв Z, це звернення ухвалили на засіданні профільної комісії облради. Проте сьогодні на засіданні за нього проголосували лише 36 депутатів.

 

Під час обговорення депутат обласної ради Микола Палійчук закликав доопрацювати це звернення, аби воно було коректнішим.

 

«Польща на сьогодні єдиний наш союзник, навіщо нам це робити?», - зазначив він.

 

«Я погоджуюсь з Палійчуком, що це ворог ллє воду на млин, щоб розхитати ситуацію», - підтримав колегу депутат облради Остап Дзеса.

 

За його словами, днями відбулась зустріч президентів Польщі та України, де було доручено створити відповідну комісію та відповідно відреагувати на інцидент зі спаленням українського прапора у Варшаві.

 

Також депутат облради Ольга Галабала зазначила, що при перевірці інформації у Польщі була реакція з боку влади, спалення українського стягу засуджено.

 

«Якщо все-таки колеги вирішать за це голосувати ми будемо підтримувати, якщо буде спільна позиція доопрацювати це питання, бо ми не хочсемо щоб це питання політизувалося», - сказала Ольга Галабала.

 

Голова облради Олександр Сич таки виніс питання на голосування. «За» проголосували лише 36 депутатів.

09.12.2016