Олімпійські санкції проти Росії пролонґовано.

Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) на засіданні в Лозанні.  

 

 

МОК вирішив не організовувати та не надавати підтримку будь-яким спортивним заходам або зустрічам в Росії, включно з чемпіонатами світу та кубками світу. Також організація закликала міжнародні федерації з олімпійських зимових видів спорту заморозити підготовку до змагань на території РФ і активно шукати альтернативні місця їхнього проведення.

 

Нагадаємо, що спершу МОК запровадив санкції проти російських спортсменів та спортивних функціонерів приблизно рік тому. Це сталося після кількох шокуючих публікацій в німецькій та американській пресі щодо системи масового вживання стимулюючих препаратів у російському спорті.

 

19 липня поточного року МОК ухвалив пролонґувати санкції, накладені на Росію. Це сталося після оприлюднення першої частини доповіді Річарда Макларена про систематичні антидопінгові порушення в Росії. Термін цих санкцій завершувався 31 грудня цього року.

 

На засідання у середу ввечері, сьомого грудня, санкції було подовжено без вказання терміну завершення. Як зазначив представник МОК, уточнення термінів відкладено «до подальшого повідомлення» – подає видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Дев’ятого грудня заплановане оприлюднення другої частини доповіді Макларена. Очікується, що в ній будуть представлені додаткові подробиці про хитру систему застосування допінґу в ході зимової олімпіади в Сочі в 2014 році.

 

Нагадаємо, що після публікації першої частини доповіді Макларена WADA рекомендувала відсторонити всю російську збірну від участі в літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро 2016 року. Проте МОК відкинув цю рекомендацію і запропонував міжнародним спортивним федераціям самостійно вирішувати, яких російських спортсменів допускати до цих змагань.

08.12.2016