Франсуа Фійона звинуватили в політичній корупції й підігруванні Кремлю.

З такими закидами виступив кандидат в президенти від партії «Європа-Екологія-Зелені» Янік Жадо (Yannick Jadot) в інтерв'ю телеканалу BFM TV.

 

                                                  Янік Жадо

 

Янік Жадо заявив, що деякі французькі політики потурають Володимиру Путіну, який веде війну в Сирії на боці Башара Асада. «Сьогодні в Алеппо коїться жах, злочини проти людства відбуваються кожен день, діти зазнають опіків від фосфорних снарядів, діти, жінки і чоловіки розриваються бомбами Башара Асада, якого підтримує Володимир Путін», - заявив кандидат від «зелених» на виборах президента.

 

«Мені нестерпно бачити, як деякі політики підтримують Володимира Путіна», – продовжив він, додавши, що в першу чергу має на увазі кандидата в президенти від консервативної партії «Республіканці» Франсуа Фійона. «Я вважаю це політичною корупцією», – наголосив Жадо.

 

Далі політик пояснив, що упродовж останніх п'яти років, протягом яких Франсуа Фійон був депутатом Національних зборів, він працював в створеній ним же консалтинговій компанії, отримуючи від неї прибуток обсягом 17 тисяч євро на місяць. «Абсолютно необхідно знати, і я не розумію, чому це досі не відомо, хто був клієнтами Франсуа Фійона, які підприємства його фінансували і які держави? Я б хотів упевнитися, що Фійон протягом своєї депутатської каденції не працював на російські підприємства, і я прошу від нього прояснень», – наполягав Жадо,

 

Минулого тижня в газеті Le Canard enchaîné, з'явилася публікація, в якій стверджується, що засноване в 2012 році Франсуа Фійоном консалтингове підприємство 2F Conseil, єдиним працівником якого є він сам, принесло йому 624 тисячі євро доходу за три з половиною роки.

 

В інтерв'ю телеканалу BFM TV Янік Жадо також зазначив, що вважає хибною ситуацію, коли Росія залишається господаркою Чемпіонат світу з футболу 2018 року. «Ми повинні заявити на міжнародному рівні, що Чемпіонат світу повинен проводитися в іншій країні, а не в Росії, де Путін скоює злочини проти людства», - заявив кандидат у президенти, запропонувавши, щоб господарем ЧС-2018 стала Франція.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

07.12.2016