Анґелу Меркель переобрано на посаді голови ХДС.

На партійному з'їзді Християнсько-демократичного союзу, який відбувся в Ессені у вівторок, 6 грудня, за кандидатуру бундесканцлерки Німеччини проголосувало 89,5 відсотка делегатів.

 

 

Це переобрання стало остаточним підтвердженням, що пані Меркель офіційно балотуватиметься на четверту канцлерську каденцію. Вона ще 20 листопада оголосила про рішення висунути свою кандидатуру на посаду бундесканцлера ФРН. При цьому майбутні вибори до Бундестаґу вона назвала «найскладнішими з моменту возз'єднання Німеччини».

 

Сам виступ Анґели Меркель був карбований виборчою кампанією, що вже почалася – зауважило видання Die Welt. Вона вперше висловилася за заборону носіння в країні паранджі і нікаба – жіночого мусульманського одягу, який повністю закриває тіло й обличчя. Меркель сказала, що носіння такого одягу потрібно заборонити скрізь, де це можливо з правової точки зору.

 

«Це не наше. У Німеччині в процесі комунікації між людьми прийнято демонструвати обличчя. Тому у нас не прийнято носити одяг, який повністю закриває обличчя і тіло», – пояснила свою позицію Меркель.

 

Бундесканцлерка також нагадала про свої зобов'язання не допустити повторення ситуації, яка склалася на піку міґраційного кризи в країні восени 2015 року. Тоді в Німеччину ринули сотні тисяч нелегальних міґрантів.

 

Парламентські вибори в Німеччині пройдуть наприкінці вересня 2017 року. Меркель обіймає посаду канцлера з 2005 року. Партію ХДС вона очолює з 2000 року.

 

За даними останнього опитування, проведеного соціологічним інститутом Emnid, за те, щоб Меркель залишилася на посаді канцлера на новий термін виступили 55 відсотків респондентів, проти – 39 відсотків.

07.12.2016