ВР схвалила закон про мінімальну зарплатню розміром 3,2 тис. грн.

 

Верховна Рада України схвалила розроблений Кабінетом Міністрів законопроект, котрий дає змогу підвищити з 1 січня 2017 року мінімальну заробітну вдвічі – до 3,2 тис. грн.

 

За проект №5130 проголосували 227 народних депутатів, інформує УНІАН.

 

Презентуючи законопроект, міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що документом передбачено впровадження європейського підходу до визначення мінімальної зарплати, відв'язування посадових окладів чиновників вищого ранґу від показника мінімальної зарплати і скасування використання показника мінімальної зарплати для розрахунку штрафів, вартості адміністративних послуг, податків і зборів.

 

"Ще одне важливе завдання – залучення до соціального страхування великих верств зайнятого населення і посилення страхових принципів системи загальнообов'язкового соціального страхування", – додав Рева.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час обговорення у Верховній Раді законопроекту заявив, що підвщення зарплатні дасть змогу вирішити й низку інших соціальних проблем.

 

"Зараз наше завдання – підняти заробітну плату, знизити дефіцит Пенсійного фонду. Зробити все для того, щоб мати підстави і основу для збільшення мінімальної пенсії. Ми розуміємо, що сьогодні жити на 949 гривень нереально, і тому це наше завдання, для якого ми будемо шукати рішення", – сказав прем'єр.

 

06.12.2016