Прикордонники вперше спіймали судно, котре незаконно ходило у Крим.

 

Державна прикордонна служба примусово спровадила вантажне судно SKY MOON, котре порушило порядок в’їзду-виїзду до тимчасово окупованої території АР Крим, у порт Рені і готує процедуру конфіскації корабля.

 

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

 

Під час затримання екіпаж намагався чинити опір: не виконував вказівки українських служб, імітував поломку, а згодом намагався стрибнути на мілину.

 

"У суднових та в паспортних документах екіпажу прикордонники знайшли підтвердження фактів заходу судна до портів на тимчасово окуповані території та переміщення звідти вантажу. Це перше судно, стосовно якого є безперечні докази неправомірного перебування в портах АР Крим", – заявили у прикордонній службі.

 

На членів екіпажу склали протоколи про порушення порядку в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій, а на капітана та старшого помічника – про невиконання законних вимог представника прикордонного відомства.

 

Екіпажу загрожує штраф або адміністративний арешт терміном до 15 діб. "Що стосується розпочатого кримінального провадження, то судно-порушник арештоване та може бути конфісковане на користь держави. Наразі це перше судно, стосовно якого будуть прийняті такі жорсткі дії за відвідування портів тимчасово окупованої території України", – резюмували у Прикордонслужбі.

 

06.12.2016