Відкриють перший в країні пам’ятник жертвам Голодомору 1932-33 років.

 

В Італії відкриють перший пам’ятник жертвам Голодомору, розповів голова християнського товариства «Українці в Італії», координатор оргкомітету «Євромайдан у Римі» Олесь Городецький на своїй сторінці у Facebook.

 

Відкриття відбудеться 17 грудня в італійському місті Кальярі (Сардинія).

 

«Мова йде про перший пам’ятник жертвам Голодомору в Італії, а можливо, і в Західній Європі. Монумент створений італійським скульптором ARMANDI’ за підтримки асоціації «ARCOIRIS Onlus», асоціації «ОСІ», Посольства України в Італії, Світового Конгресу Українців та Релігійної Асоціації «Свята Софія» для українців-католиків», – зазначив Олесь Городецький.

 

Представник української громади міста Кальярі та президент асоціації «ОСІ» Володимир Степанюк розповів, що встановлення цього монументу є продовженням багатолітньої праці української громади в Італії з поширення інформації про Україну серед італійців.

 

«Відкриття першого пам’ятника жертвам Голодомору в Італії є знаковою подією, адже тепер ще більше італійців та туристів зможуть пізнати нашу історію та віддати шану невинним жертвам цього страшного злочину. Монумент буде встановлено в центральному парку міста Кальярі, де завжди багатолюдно. Ми дякуємо всім італійцям та українцям, котрі долучилися до приготування цієї історичної події та запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у відкритті пам’ятника, яке відбудеться 17 грудня, в 11 годині в центральному парку Монте Кларо», - зазначив Володимир Степанюк.

06.12.2016