Державний Український банк реконструкції і розвитку придбала китайська фірма.

 

Китайська компанія Bohai Commodity Exchange Co., Ltd придбала 99,9% акцій державного Українського банку реконструкції і розвитку.

 

Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна.

 

Заявку на участь у конкурсі подав лише один учасник, тож банк було приватизовано за стартовою ціною – 82,827 млн. грн.

 

Bohai Commodity Exchange Co., Ltd – найбільша спотова товарна біржа у Китаї з річним оборотом у 1 трлн. дол. США. Компанія заснована у 2009 році за участі приватних осіб, декількох державних компаній, а також муніципалітету штату Тянцзинь.

 

"Ми раді взяти участь у розвитку українського фінансового ринку шляхом поєднання міжнародних стандартів з українськими традиціями", – прокоментував голова правління Bohai Commodity Exchange Ян Дун Шенг.

 

Минулого разу, у квітні 2016 року, аукціон з продажу УБРР не відбувся через відсутність покупців. Аґенція "Інтерфакс-Україна" нагадує, що попередній аукціон визначив стартову ціну у 118,9 млн. грн. Національний банк України заявляв про плани ліквідувати банк у випадку відсутності покупців.

 

Ключовою вимогою до інвестора є поповнення капіталу на 2,5 млн. до 120 млн. грн. з метою виконання нормативів НБУ. Фонд висловив сподівається, що НБУ надасть належні дозволи для входження китайського інвестора в капітал банку.

 

УБРР на початок жовтня 2016 року утримував 100-те місце серед 100 чинних українських банків за розміром активів – 118,721 млн. грн.

 

30.11.2016