Меркель назвала кібератаки у ФРН частиною гібридної війни Росії.

Така заява бундесканцлерки Німеччини пролунала у вівторок, 29 листопада, в Берліні після гакерської атаки на німецький телекомунікаційний концерн Deutsche Telekom.

 

 

 

«Такі кібератаки або гібридні атаки, як вони відомі в російській доктрині, є частиною нашого щоденного життя, і ми маємо навчитися давати собі з ними раду», - процитувало Анґелу Меркель видання  Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Річ у тому, що 27 і 28 листопада з технічними завадами в роботі роутерів зіткнулося щонайменше 900 тисяч з 20 мільйонів клієнтів Deutsche Telekom. Завади стали наслідком гакерської атаки на деякі порти віддаленого адміністрування у роутерів, вчиненої в ґлобальному масштабі.

 

Меркель закликала людей не дратуватися через такі подій. «Вам просто треба знати, що такі речі відбуваються, і вчитися жити з цим», – порадила Меркель німцям.

 

Того ж таки дня керівник Федеральної розвідувальної служби Німеччини (Bundesnachrichtendiensts BND)  Бруно Каль (Bruno Kahl) в інтерв'ю газеті Sueddeutsche Zeitung попередив, що гакери з Росії можуть влаштувати кібератаки під час виборів в Німеччині. Мета атак – викликати політичну напруженість у Німеччині, заявив Каль.

29.11.2016