У п’ятницю розпочнеться 16-й міжнародний фестиваль Jazz Bez.

 

З 2 по 11 грудня відбудеться одна із найбільших джазових подій року – XVІ міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez», інформують організатори.

 

Шістнадцятий «JazzBez» об’єднає довкола джазу Київ, Харків, Тернопіль, Ужгород, Луцьк, Рівне, Івано-Франківськ, Краматорськ, Сєвєродонецьк та польські Перемишль, Люблін, Білосток, Вроцлав, Варшаву і село Новиця, де народився український поет Богдан-Ігор Антонич.  Ідеологічним та організаційним серцем фестивалю є Львів.

 

У Львові збиратимуться всі джазмени, які далі роз’їдуться із концертами по території України і Польщі. Тут джаз лунатиме найдовше, а львівська публіка слухатиме гру кращих музикантів із США, Канади, Японії, Італії, Іспанії, Люксембургу, Бельгії, Німеччини, Швеції, Молдавії, Польщі та України.

 

Концерти відбуватимуться у Львівській філармонії, а вечірні джем-сейшени, як і завжди, збиратимуть музикантів та поціновувачів джазу у«Дзизі».

 

На шанувальників джазу чекатимуть: потужний жіночий джазовий проект Sisters in Jazz, створений відомими музикантками із Японії, США,  Італії, Німеччини та Польщі, модерний джаз від Pol Belardi Quartet  з Люксембургу, глибокий і чистий європейський джаз музикантів з Іспанії, Швеції та Польщі, яких зібрав відомий іспанський барабанщик CarlosLópez у проекті «LettersFromKøbenhavn», дует кращих басистів Америки та України DavidFriesen & AndrewArnautovProject, переможці цьогорічного культового фестивалю «JazznadOdrą» гурт Skicki-Skiuk, патріархи українського джазу DzygaJazzQuintet, проект українського джазового барабанщика Ігоря Гнидина та польського вокаліста Гжегожа Карнаса  Karnas-GnydynQuartet, REDNAXELA - міжнародний проект «музикантів світу», які зараз творять джаз майбутнього і зараз живуть у США, Канаді, Бельгії та Німеччині, якісний український future jazz від відомих українських музикантів NEW BRAIN TRIO & Michael Balog, джаз із електронікою та імпровізаціями відомого вроцлавського піаніста KarasiewiczPowerSet, джазовий проект молодих віртуозів з Польщі, Молдавії та України Budniak/BakovskyINTERMEDIUMQUINTET, зірки світового фрі-джазу американський саксофоніст Ken Vandermark та німецький перкусист Klaus Kugel , які спеціально приїдуть в Україну, щоб разом із контрабасистом Марком Токарем зіграти на завершенні фестивалю «JazzBez».

 

Окрім концертної програми, на фестивалі відбудуться джазові майстер-класи та наукова конференція.

 

Для українських музикантів дводенні майстер-класи приготували легендарний американський басист  David Friesen та відомий польський вокаліст, викладач Музичної Академії в Катовіцах Grzegorz Karnas.

 

Вперше у рамках фестивалю відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Український джаз на перехресті культур: сучасний стан, тенденції та перспективи». Вона пройде із 2 по 4 грудня на базі кафедри музичного мистецтва естради та джазу Львівської музакадемії ім. М. Лисенка.

29.11.2016