Українська делеґація вирушила на переговори "нормандської четвірки".

 

Українська делегація вирушила до Мінська на зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", на котрій ітиметься про розробку "дорожньої карти" для втілення мінських домовленостей.

 

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

 

"Київ – Мінськ. Наполягатимемо на нашому варіанті "дорожньої карти": безпека – гуманітарний блок (звільнення всіх заручників) і лише потім політичний", – прокоментувала Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін напередодні висловив сумнів, що сторонам вдасться просунутися в "дорожній карті". "Я поки що не бачу можливості досягти домовленості з російською стороною щодо найважливіших питань дорожньої карти, оскільки наше спільне бачення з німецькими і французькими колегами полягає в тому, що спочатку досягається мінімальний пакет безпекових умов, щоб у решті-решт можна було просуватися до таких кроків як реальна підготовка майбутніх вільних і чесних виборів", – сказав Клімкін на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом у понеділок, згідно з повідомленням аґенції "Укрінформ".

 

29.11.2016