Канада запровадила санкції проти 15-и кримських сепаратистів.

Мова йде передовсім про шістьох депутатів Держдуми РФ, обраних в Криму.

 

 

Як повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Канади: «Санкції покликані підтримати необхідний тиск на Росію, поки вона не виконає всі міжнародні зобов'язання щодо України».

 

У повідомлені також зазначається, що санкції передбачають заморожування активів і заборону на комерційні операції.  Вони є відповіддю Канади на результати виборів 18 вересня, після яких до складу Думи увійшли офіційні особи, котрі мешкають в Криму.

 

«Канада не визнає легітимними проведення та результати виборів на окупованому Кримському півострові, так само, як вона ніколи не визнає законною анексію Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, які належать Україні», – підкреслюється в повідомленні.

 

Міністр закордонних справ Канади Стефан Діон повідомив, що запровадження санкцій скоординовано зі США і ЄУ. «Нові санкції проти осіб, відповідальних за виникнення кризи, вводяться в умовах триваючої російської військової агресії і незаконної окупації, щоб підтримати український народ і продемонструвати незмінну прихильність Канади суверенітету України», – заявив канадський міністр.

 

У повідомленні, опублікованому ввечері в понеділок, 28 листопада, конкретні імена не вказуються. Можна лише впевнено говорити про шістьох кримський депутатів, котрі пройшли до Держдуми Росії з одномандатних округів: Костянтин Бахарєв, Руслан Бальбек, Дмитро Бєлік, Андрій Козенко, Світлана Савченко і Павло Шпер.

 

9 листопада санкції щодо них запровадила Європейська Унія, а 14 листопада – США. Також до «чорного списку» потрапили два кримських депутати, котрі пройшли за партійними списками: Михайло Шеремет і Наталія Поклонська.

 

Прес-секретар посольства Росії в Канаді Кирило Калінін вже встиг заявити, що Москва відреагує на нові санкції, запроваджені Канадою щодо депутатів Держдуми від Криму. За його словами, такі кроки Оттави негативно вплинуть на відносини з Москвою. «Діючи таким нелегітимним і ірраціональним чином, канадська сторона заганяє себе в порочне коло конфронтації з Росією. Російська сторона врахує цей недружній крок і буде реагувати на основі взаємності», - підкреслив прес-секретар російської дипмісії.

29.11.2016