Президент Німеччини закликав призупинити євроінтеграцію.

Така заява Йоахіма Ґаука (Joachim Gauck) пролунала в інтерв'ю газеті Die Welt.

 

 

«Створюючи Європейську Унію, ми розробили неймовірну концепцію. Миротворчий проект, про який попередні покоління навіть не могли мріяти. Але на цьому шляху до чимраз тіснішого об'єднання ми часом діяли настільки швидко, що не всі громадяни могли або хотіли встигати за нами. Потрібно подумати про паузу, упродовж якої ми б могли обговорити, якої мети і з якою швидкістю ми хочемо досягти», – пояснив свою думку Йоахім Ґаук.

 

Політик також зазначив, що необхідно більше звертати увагу на принцип субсидіарності з тим, щоб питання, які можна вирішити на національному рівні, вирішувалися б саме на ньому.

 

На думку федерального президента, основним завданням ЄУ на даний момент є зміцнення Унії. Ґаук вважає, що керівництво в Брюсселі має переконати населення Євроунії в тому, що єдина Європа твердо стоїть на цінностях миру, свободи, демократії і верховенства права.

 

«Зменшити кількість скептиків і недовірливих – ось головне завдання європейської політики. І в його реалізації я вбачаю головну відповідальність Німеччини. Адже ми – дуже сильний адвокат Європи, з огляду на наше минуле, з огляду на нашу величину і з огляду на те, що ми профітуємо з Європейської Унії», – зазначив Ґаук.

28.11.2016