Аваков готує гвардійців для деокупації Донбасу в найближчі 2 роки.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков передбачає, що у найближчі два роки Україна проводитиме мілітарну деокупацію Донбасу.

 

Про це Аваков заявив під час розширеного засідання військової ради Національної гвардії України за участі керівництва Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє прес-служба МВС.

 

"Я переконаний, що в найближчі два роки ми будемо проводити деокупацію Донбасу. І найважливішу роль у ній відіграє Нацгвардія. Все те, що ми робимо зараз, спрямоване на готовність до цього процесу. Тому воєнізована компонента повинна бути готова якнайкраще, правоохоронна компонента також", – заявив Аваков.

 

Секретар РНБО Олександр Турчинов теж наголосив на мілітарній складовій у діяльності Нацгвардії. "Із самого початку ми бачили Національну гвардію як високомобільні, професійно діючі універсальні війська, які здатні ефективно працювати як в умовах сучасного бою на фронті, так і результативно діяти в тилу, захищаючи правопорядок і державність нашої країни. І мені приємно констатувати, що саме такою і стала Національна гвардія", – зазначив Турчинов.

 

25.11.2016