Містяни вшанували молитвою пам’ять жертв голодоморів.

 

Сьогодні, 25 листопада, у Львові біля пам’ятного знаку жертвам голодомору, що на вулиці Чорновола поруч з музеєм «Територія терору», відбувся міський захід «Свіча пам’яті», інформує Львівська газета.

 

Серед учасників – настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, представники львівської влади, учні та педагоги Шевченківського району. Вони вшанували жертв голодоморів, що були в Україні у минулому столітті, поминальною молитвою та запалюванням  лампадок  пам’яті.

 

Завтра у Львові також відбудуться жалобні заходи, присвячені вшануванню пам’яті жертв голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років Україні, інформє прес-служба Львівської міської ради.

 

О 15:35 на площі навпроти пам’ятника Тарасові Шевченку запланована екуменічна панахида за жертвами голодоморів.

 

О 15.59 буде оголошено загальнонаціональну «Хвилину мовчання». У цей час у всіх церквах міста лунатимуть дзвони. Після цього відбудеться акція «Засвіти свічку!», під час якої керівництво міста та області, представники громадськості запалять свічки і лампадки на площі навпроти пам’ятника Тарасові Шевченку.

 

О 16.30 розпочнеться «Хода пам’яті» учнівської та студентської молоді із запаленими лампадками до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (пр. Чорновола).

 

О 18.00 у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт, який присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору.

25.11.2016