«Друг Путіна» переконливо переміг на президентських теледебатах у Франції.

За даними центру вивчення громадської думки Elabe, свої голоси екс-прем'єру Франсуа Фійонові, готові віддати 71 відсоток виборців консервативного табору.

 

                      Жюппе                                      Фійон

 

Його конкурент, теж екс-прем'єр Ален Жюппе викликав симпатії лише у 28 відсотків консерваторів і правоцентристів, котрі стежили за дебатами. Згідно з аналізом думок всієї телеаудиторії, Фійон випереджає Жюппе з результатом 57 відсотків проти 41 відсотка. Про це в ніч на п'ятницю, 25 листопада, повідомив французький телеканал BFM.

 

Дебати проводилися увечері в четвер, 24 листопада, напередодні наміченого на 27 листопада праймерізу, на якому відбудеться номінація кандидата від консервативної опозиційної парії «Республіканці» на участь в президентських виборах.

 

Під час дебатів йшлося про необхідні реформи у Франції, а також про зовнішню політику, зокрема, про відносини з Росією. Якщо Жюппе виступає за збереження санкцій проти Москви, то Фійон заявив, що домагатиметься скасування антиросійських санкцій. Він віддавна підтримує добрі стосунки з Володимиром Путіним і не раз висловлювався на захист анексії Криму Росією.

 

«Санкційна політика Заходу провалилася, не давши нічого, окрім розорення європейських фермерів», – заявив Фійон на теледебатах. Він також наполягав на «відповідальності Києва за розпалювання конфлікту на сході України» і підкреслив, що готовий до співпраці з РФ щодо Сирії.

 

Жюппе, своєю чергою, виступив проти зближення з Путіним, котрий «не припиняє залякувати Холодною війною». Жюппе пообіцяв у разі перемоги на виборах вимагати від Росії виконанні Мінських угод і наполягати на неприйнятності анексії Криму.

 

Перший тур виборів президента Франції відбудеться 23 квітня 2017 року.

25.11.2016