У Гілларі Клінтон з'явився шанс відсудити перемогу.

Згідно з останніми підрахунками, вона випереджає свого конкурента Дональда Трампа на більш ніж два мільйони голосів.

 

 

До ранку четверга, 24 листопада, стало відомо, що за Клінтон проголосували 64 418 125 осіб, а за Трампа – 62 314 184. Такі дані навело аналітичне видання The Cook Political Report.

 

При тому підрахунок загальної кількості голосів триває, і, на думку експертів, відрив може виявитися ще більшим. Нагадаємо, що за станом підрахунку на наступний після виборів ранок, 9 листопада, Клінтон випереджала Трампа лише на півмільйона голосів, 16 листопада – вже на один мільйон голосів.

 

У зв'язку з новими даними низка IT-експертів висловили сумнів щодо автентичності результатів виборів у трьох ключових штатах – Вісконсині (10 електорів, різниця 0,8%, 22 тис. голосів), Мічигані (16 електорів, 0,2%, 11 тис. голосів) і Пенсільванії (20 електорів, 1,2%, 70 тис. голосів). Фахівці рекомендували Гілларі Клінтон домагатися судового перерахунку голосів в цих штатах, результати там ще офіційно не затверджені. Експерти визнають за можливе, що результати виборів у цих трьох штатах могли бути підтасовані.

 

І хоч поки що не виявлено явних доказів маніпулювання під час електронного голосування, та все ж експерти вважають, що зауважені ними очевидні відмінності в статистиці мають бути розслідувані ретельніше.

 

Результати голосування в трьох названих штатах мають принципове значення для визначення переможця президентських виборів.

 

Нагадаємо, що попри більшу кількість голосів, віддану виборцями за кандидата-демократа Гілларі Клінтон, республіканець Дональд Трамп зміг перемогти через непряму систему виборів, коли населення голосує за виборців, котрі підтримують того чи іншого претендента на президентську посаду.

24.11.2016